Liefde is het antwoord

Door Patricia Helmink - 26 september 2015

Liefde is het antwoord, ongeacht de vraag. Een prachtig inzicht dat mij is gegeven tijdens mijn tweede Ayahuasca-sessie bij Om-Mij. Deze sessie verliep heel anders dan mijn eerste sessie, doordat ik hier met een andere intentie inging. Vooraf aan een sessie is er de mogelijkheid, middels een intentie, aan te geven wat jij hoopt dat deze sessie jou geven zal. Bij mijn eerste sessie vroeg ik om inzichten en een zuivere verbinding met mijn Hoger Zelf, zodat ik meer inspiratie zal ervaren bij het schrijven van artikelen en bij het schrijven van mijn boek. En dat heb ik geweten! Één van de inzichten was; vraag en leef met wat je gegeven wordt.

 

En inzichten kwamen er, zoveel zelfs dat het op enig moment te veel werd. Op dat moment hoorde ik voortdurend op indringende wijze het woord WAAROM, WAAROM, WAAROM enz. en zag ik dát woord overal om mij heen. Ik greep naar het emmertje naast mij en gaf dat woord letterlijk en figuurlijk over en voelde zó diep de betekenis van deze ervaring. Dit voelde voor mij als het ultieme inzicht, omdat het mij een gigantische spiegel voorhield. Het weerspiegelde mijn drang om alles te willen weten, te willen be-grijpen, vanuit mij ratio. Daar zit een enorme controlebehoefte achter. Begrijp mij niet verkeerd, nieuwsgierigheid is een prachtig instrument om te evolueren en te ont-dekken en zonder dát waren wij waarschijnlijk nog holbewoners. Maar te geforceerd alles willen begrijpen, maakt dat we voorbij gaan aan de schoonheid van dit Leven, aan de schoonheid van alledag die zit in de ‘simpele’ dingen van dit Leven. Na dit waardevolle inzicht, hoorde ik innerlijk de woorden; ik buig voor het mysterie van mijn bestaan. Door deze woorden ontstond er een enorm verlangen naar rust en kwam ik dichter bij de Liefde die ik ben. (Zie voor mijn eerste sessie het artikel De Gewijde Reis.)

 

Een waardevolle ervaring rijker ging ik circa twee weken later mijn tweede Ayahuasca-sessie in. Ditmaal sprak ik het gebed uit om mij gedragen te mogen weten door het Grotere en ook ditmaal kreeg ik exact waar ik om gebeden had, weinig inzichten en een warme deken van Rust en Liefde om mij heen. Een staat van Zijn, waarin alles samenvalt en vragen oplossen. Liefde is het antwoord, ongeachte de vraag.

 

Het Leven is een uitdrukkingsvorm van de Liefde om Haarzelf te leren kennen, middels ervaring, in al Haar facetten. En vaak kiest de Liefde onbevattelijke wegen om dat te bewerkstelligen. Mijn Ziel is een deeltje van die Liefde en heeft daarmee als deeltje alle eigenschappen in zich van het Geheel. Ook onze Ziel kiest onbevattelijke wegen in o.a. dit aardse bestaan. Lang heb ik op het niveau van de persoonlijkheid geworsteld met het principe van de vrije wil en nu besef ik dat er keuzes worden gemaakt op meerdere niveaus, op het niveau van onze ziel, onze persoonlijkheid en ons onderbewuste, zij vormen een drie-eenheid zou je kunnen zeggen. De Ziel plaatst, vanuit haar wijsheid door een hoger perspectief van het Leven, vaak obstakels op ons pad in de vorm van mensen en situaties, die wij vanuit het perspectief van onze persoonlijkheid nooit zouden kiezen. Daarmee voelt het of dingen ons overkomen en we daarmee slachtoffer van mensen en situaties, kortom slachtoffer van het Leven zijn. Dat zijn we naar mijn gevoel beslist niet, simpelweg omdat wij er vanuit een hoger perspectief voor gekozen hebben dit te laten gebeuren.

 

Hoe wij als persoonlijkheid vervolgens omgaan met dat wat ons schijnbaar is overkomen, is aan ons. Daarin hebben wij als persoonlijkheid in principe wel een keuze. Echter is, bij onvoldoende bewustzijn, niet het besef dat deze keuze er is en reageren wij vanuit de kwetsuren en overtuigingen die genesteld zijn in ons onderbewuste. Een cruciaal punt in ons bewustwordingsproces is dan ook wanneer wij gaan beseffen dat er altijd een keuze is in hoe wij omgaan met dat wat ons ‘overkomt’. Dat is wat ik verlichting zou willen noemen. Dit werkt als een ongetrainde spier, die door training aan kracht wint. Je gaat op enig moment op een bewustere wijze jouw gedachten en reacties onderzoeken omtrent dat wat jou ‘overkomt’ en ontwikkelt het vermogen wijzer om te gaan met de moeilijkheden in jouw Leven. Door deze omwenteling in jouw denken, ons scheppend vermogen, geef je een positief signaal af naar jouw onderbewuste en creëer je daarmee positieve veranderingen in jouw Leven. Daarmee geef jij de Liefde in jouw Leven een kans en kan Zij, ironisch genoeg, een raadsvrouw worden voor ons scheppend vermogen, het denken. Onze ratio wordt daarmee als het ware gedragen door ons Hart en handelt daarmee in overeenstemming met de Liefde. Dit is de ware verbinding tussen Hemel en Aarde. Als deze verbinding werkelijk tot stand is gebracht, zullen de moeilijke obstakels op jouw Levenspad afnemen.

 

Jouw Ziel bezit een ongekende Intelligentie en zal, als situaties hun doel hebben gediend, ze uit jouw Leven laten verdwijnen, omdat ervaren is wat ervaren wil worden. Je lijdt in deze wonderlijke Kosmos geen seconde meer dan strikt noodzakelijk. Maar jij hebt de sleutel in handen, door de wijze waarop jij omgaat met de obstakels op jouw pad. Op het moment dat je dát werkelijk ten volle beseft, wordt jouw werkelijkheid een vriendelijke werkelijkheid, altijd. Een magnifiek spel dat jouw Ziel speelt met jouw persoonlijkheid, als gelijkwaardige spelers, en om beurten zijn ze aan zet in dit aardse bestaan. Een spel waarin jouw Ziel ervaart en daarmee jouw persoonlijkheid transformeert. Zij worden daarmee wat zij in diepste wezen zijn, twee zijden van één medaille, de medaille die één is met God, die één is met de Liefde.

En Liefde is het antwoord, ongeacht de vraag.

 


Maak jouw eigen website met JouwWeb