Ik ben Licht

 Door Patricia Helmink - 13 mei 2015

Onze wereld kent vele religies en geloofsovertuigingen. Deze religies zijn niet het doel, het zijn de wegen om bij het doel te komen, bij God. Wij mensen hebben schijnbaar een vorm nodig (katholicisme, boeddhisme, islam etc.) om God in ons leven concreet te maken. Dat is prima, maar onze Bron is veel meer dan een concrete vorm.

 

Meer dan welk boek of welke aardse woorden, is Gods Woord Liefde. En velen verstaan Zijn/Haar Woord in hun hart, zonder ooit een woord te hebben gelezen in enig ‘heilig’ boek. Woorden zijn symbolen die verwijzen naar het Sacrale, maar zijn van zichzelf niet heilig. Het is één van de vele prachtige uitingsvormen van de Liefde voor onze Bron, de Bron die in ons leeft. En net zozeer kunnen bijvoorbeeld kunst, muziek en dans uitingsvormen van die Liefde zijn. Een onvoorwaardelijke Liefde die onze ratio ver te boven gaat en die wij alleen kunnen verstaan met ons hart, een Liefde die wij uiteindelijk zelf zijn. Op het diepste niveau is er slechts één van ons en dat Ene kent vele namen, waaronder God.

 

Maar hoe kun jij komen tot dát wat diep in jou verborgen ligt, dat wat jij in diepste wezen bent? Door je gaandeweg jouw leven bewust te worden van jouw Essentie, door hét te zoeken diep in jezelf, waar het geduldig op jou wacht, onaangetast door enige daad of emotie. En laag voor laag, net als een ui, kunnen wij onze persoonlijkheid met zijn vele lagen, afpellen door ze simpelweg te zien voor wat ze zijn, rollen. En zo komen wij tot onze vormloze Kern, een stralend Licht. Wij laten de identificaties met de vele rollen die onze persoonlijkheid speelt los, de rollen van bijvoorbeeld moeder, echtgenote, werknemer en christen. En natuurlijk blijven wij rollen spelen, maar wij zijn niet langer de rollen. Dat is was Jezus bedoelde, toen hij de woorden sprak; “ik ben wel in de wereld, maar niet van de wereld.”

 

Het ontdekken van jouw prachtige Kern, van God in jouw Hart, is het meest overweldigende dat je kunt ervaren als mens. Jouw Kern is Liefde, jouw Kern is Licht. Dát is wat jij bent, ongeacht dat wat jij in jouw leven hebt gedaan! En door het ontdekken van dat Innerlijk Licht, word jij een Licht in deze wereld en ben jij in staat het Licht in de ander te herkennen, los van het feit of diegene het al in zichzelf heeft herkend. Daardoor bezie jij deze wereld met geheel nieuwe ogen, als een kind in diepe verwondering en alles wordt dan Licht.

 

I am not the things my family did

I am not the voices in my head

I am not the pieces of the brokenness inside

I am light

 

I am divinity defined

I am the God on the inside

I am a star, a piece of it all

I am light

 -India.Arie-

 


Reacties

Patricia
9 jaar geleden

Dank jullie, lieve Rieke en Petra, voor jullie warme reacties. Namasté :)

petra
9 jaar geleden

Weer een prachtige , ware woorden met een geweldige aanvulling van dit lied I am light xxx

Rieke
9 jaar geleden

Dank je wel, Lieve Patricia voor deze mooie ware woorden.

Reactie plaatsen

Maak jouw eigen website met JouwWeb