Ik zie jouw Ware Kleuren

Door Patricia Helmink - 25 mei 2015

Geen ellenlange studies, geen boekenwijsheid, maar dwars door ervaring heen, weet ik wat het is om hoogsensitief te zijn in een wereld die hier blijkbaar nóg niet klaar voor is, een systeem die dit blijkbaar nóg niet ondersteunt. Ik heb zo getracht te passen in het systeem, in het ‘plaatje’, maar nu besef ik pas dat het ‘plaatje’ niet klopt. En er, doordat het ‘plaatje’ niet klopt, mensen nodig zijn die het ideaalbeeld van het ‘plaatje’ doen laten wankelen, zodat er ruimte komt voor een nieuw systeem, meer gebaseerd op Eenvoud, Schoonheid en Liefde. Langzaam wordt men er zich van bewust dat de hoogsensitieve mensen een waarachtige zegening zijn voor de wereld, waarin wij leven.

 

Zij hebben meer oog voor detail en raken daardoor makkelijk overprikkeld (ADHD, ADD, autisme etc.), maar kunnen, door het zich meer bewust zijn van details, intenser genieten van bijvoorbeeld de natuur, kunst en muziek. Het zijn de dromers met een rijke innerlijke belevingswereld. Hoogsensitief zijn kan, bij gebrek aan onderscheidingsvermogen, resulteren in een negatief zelfbeeld, omdat men in contact met een ander alle emoties die men ervaart op zichzelf betrekt, terwijl het soms de emotie van de ander is, die men ervaart. Verandering brengt hen makkelijk van hun stuk. En zij hebben de neiging te veel mee te kleuren met hun omgeving als een kameleon, waardoor men hen in de omgang als prettig ervaart, maar daardoor verliezen ze soms het zicht op hun eigen kleuren. Als gevolg daarvan is er, bij tijd en wijle, meer behoefte om zich terug te trekken uit de wereld om hen heen, om weer helemaal bij ‘zichzelf’ te komen, bij hun Ware Kleuren.

 

Ze zijn vaak diep filosofisch en kunnen, zodra ze het vermogen ontwikkelen om wijs met hun hoogsensitiviteit om te gaan, veel voor deze wereld betekenen. Hun fijngevoeligheid maakt hen bewuster van subtiele energieën, waardoor ze het vermogen ontwikkelen, die latent in ieder mens aanwezig is, het Leven ruimer te zien. Zij zijn de verbinders tussen Hemel en Aarde.

 

Op enig moment heb ik mijn ‘anders ‘ zijn kunnen omarmen en juist die omarming maakt, dat ik nu de schoonheid ga zien van mijn ‘anders’ zijn. Ik hoef niet in het ‘plaatje’ te passen. Ik mag zijn wie ik ben. Ik besef terdege dat, zodra ik los laat wat een ander van mij denkt, ik langzaam aan tot volle wasdom kan komen en werkelijk vrij kan zijn. Natuurlijk voelt het kwetsbaar en is er angst om mijn hoofd boven het maaiveld uit te steken, maar dit niet te doen, is voor mij geen optie meer. Ik wil werkelijk leven! Ik ben dankbaar voor iedere ervaring in mijn leven, de goede en de ‘slechte’. Dankbaar voor het hele pallet van ervaringen die dit Leven mij heeft geboden en nog steeds biedt. Door de vele ervaringen heen, heb ik een onderscheidingsvermogen ontwikkelt, waardoor ik in staat ben wijzere keuzes te maken, keuzes die kloppen met (en als) mijn Hart.

 

In dit specifieke tijdperk waarin wij leven, worden er steeds meer hoogsensitieve kinderen geboren, de nieuwetijds- en kristalkinderen. Ouders weten vaak niet hoe ze hier goed mee om kunnen gaan. Zij zitten vaak met hun handen in het haar. Niet zozeer de kinderen, maar juist vooral de ouders, hebben een stuk begeleiding nodig om wijs met deze bijzondere kinderen om te gaan. Boven alles is het van belang dat de ouders de schoonheid gaan zien van het ‘anders’ zijn van deze kinderen. Als wij werkelijk ons zogenaamd ideaalbeeld los kunnen laten van hoe ons kind behoort te zijn om te passen in dit systeem, dan is het kind in staat uit zijn of haar schulp te komen en zichzelf of haarzelf te laten zien. Dan is het kind in staat om zijn of haar Ware Kleuren te laten zien. Dit is een prachtig kado dat wij ons kind, onszelf, maar zeker ook de wereld, kunnen geven.

 

I see your true colors shining through and that’s why I love you.

So don’t be afraid to let them show your true colors .

Cause your true colors are beautiful like a rainbow.”

-Cindy Lauper-


Reacties

Miranda meurkes
9 jaar geleden

Wat mooi Patricia heel mooi

Patricia
9 jaar geleden

Dank voor jullie mooie reacties. :)

Ria helmink
9 jaar geleden

Mooi bericht ik ben zoooo trots op jou ma

petra wissing
9 jaar geleden

Wat een prachtig artikel weer. Ik heb het gedeeld . Zo n mooi belangrijk stukje tekst is belangrijk dat dat veel mensen lezen.
Liefs petra

Rieke
9 jaar geleden

Dank je wel lieve Patricia voor dit mooie delen.
Liefs, Rieke

John
9 jaar geleden

Hei Patricia,

een oproep aan ieder mens om zijn ware kleuren te tonen. Want ieder mens is het waard! Laten we met z'n allen doorgeven aan allen om ons heen dat ieder mens prachtige kleuren met zich meedraagt, wellicht nog vaak verborgen onder schaduwen, schaduwen van zelfveroordeling en schuldgevoelens maar daarom niet minder mooi, slechts wachtend om 'ont-dekt' te worden.
Dank voor je artikel. Het raakte me! en ontroerde... omdat ieder mens die schoonheid in zich draagt, niemand uitgezonderd. Mooi toch!
Wat is er mooier dan die universele waarheid te delen met allen om ons heen.
Liefs,
John

Reactie plaatsen