Je ben een prachtig wonder!

Door Patricia Helmink - 5 mei 2015

Verlichting komt voort uit zelfrealisatie niet uit zelfverbetering. Je te realiseren wie jij werkelijk bent, een prachtig wonder, is hét kardinale punt in jouw bewustzijnsevolutie. Daarmee schuif je alle valse overtuigingen omtrent wie of wat jij bent, die zorgen voor de chaos in jouw leven, op Liefdevolle wijze terzijde, zonder strijd en zonder angst voor verlies van identiteit. Je gaat leven in plaats van overleven.

 

Bewustzijnsgroei/zelfrealisatie is een proces van ontvouwing van dát wat er in de kiem reeds in ons leeft, net als het proces van het eikeltje dat een prachtige eik wordt, terwijl in die kleine eikel de hele boom al aanwezig is. Bewustzijnsgroei versnelt zich door het stellen van de vraag; wie ben ik, en daarmee, wat wil ik werkelijk? Ik ga dan leven vanuit mijn Hart en dat is het mooiste dat ik mijzelf en de wereld kan geven. Het is de Stille Kracht achter evolutie, maar ook achter revolutie. Wij leven zichtbaar in een tijd van revolutie en dat is goed zoals het is. Revolutie is een uiterlijke kenmerk dat er innerlijk een verschuiving, een bewustwording plaatsvindt.

 

Je te realiseren wie jij bent, komt voort uit het proces, waarbij jij jouw denkgeest gaat onderzoeken. Onze gedachten, net als onze emoties, zijn mijns inziens boodschappers. Het is de taal van ons innerlijke kind, net zoals intuïtie de taal, de boodschapper van onze ziel is. Wij zijn geneigd de boodschapper van ons innerlijk kind (gedachten,emoties) steeds weer weg te sturen, te willen ontkennen. Maar als wij werkelijk gaan luisteren naar de boodschap die onze gedachten en emoties hebben, komen we bij hun bron, ons innerlijk kind. En dat kind is zo vaak door onszelf gekwetst. Zij spiegelt ons slechts onze overtuigingen zoals, ik ben niet goed genoeg, zij zullen mij wel raar vinden, dat lukt mij toch nooit, etc..

 

Als wij in het reine komen met onze overtuigingen door deze te doorzien als de vergissingen die zij in diepste wezen zijn, zal ons innerlijk kind weer gaan spelen en genieten en zich niet langer door ons bedreigd voelen, maar zich geliefd weten en zich door ons gedragen voelen. En dat zal al onze gedachten en emoties doorstralen.

 

Wij behoeven ons slechts te realiseren, te herinneren hoe prachtig mooi ieder van ons is, ieder op zijn eigen unieke manier, een waarlijk wonder. Ik zit in zo’n proces van herinneren en geloof me, de wereld begint dit naar mij terug te spiegelen en wordt nu een veel veiligere en inspirerende plek om in te leven. Nu begrijp ik pas werkelijk de woorden op een inzichtkaartje: 

 

Er is niets buiten jou dat geen deel van jou is.

 

De verwarring en onzekerheid zijn momenteel groot onder mensen, doordat het valse zelfbeeld aan diggelen begint te vallen en men nog niet werkelijk beseft dat men een prachtig wonder is. Maar ook uit deze chaos komt een Hogere Orde voort, daar twijfel ik geen seconde aan. Wij staan, naar mijn gevoel, op de vooravond van een kwantumsprong in bewustzijn. En bewustzijn is het enige dat deze wereld echt nodig heeft, want zodra we bewust worden, weten en voelen we dat we Liefde zijn. En zodra we weten en voelen dat we Liefde zijn, zal dit ook in ons handelen zichtbaar worden. "Een gelukkige afloop staat voor alles vast", zegt de ‘Cursus in Wonderen’ zó mooi.

Maak jouw eigen website met JouwWeb